Inleiding
       Liever passief
       Slaan
       Schoppen
       Ontsnappen
       Uit je tasje
       Meer aanvallers
       Verkrachtingen
       Alert leren zijn
       Tot besluit

Verkrachtingen

Er zijn weinig handelingen zo vernederend en onterend als verkrachtingen. Waarschijnlijk is het dan ook goed om te weten dat, als je op het punt staat om verkracht te worden, het nog steeds mogelijk is om jezelf te verdedigen, zowel vooraf als tijdens de daad.

Vroeger of later kom je bij dit soort aanvallen op je rug of op de grond terecht.

Zodra je op de grond ligt, rol je jezelf op tot een zo klein mogelijke bal. Sla je armen om je knien en buig je hoofd zo ver mogelijk naar je knien.

Je bent redelijk beschermd in deze balhouding, en meestal loop je daarmee alleen schoppen tegen je rug op. Maar dat is beter dan verkracht te worden.
Je aanvaller moet je nu uit de knoop zien te krijgen.
Op het moment dat hij in slaagt om je armen los te krijgen, kun je hem recht omhoog in zijn kruis schoppen.
En als hij zijn best doet om eerst n van je armen los te trekken, kun je hem met je andere hand in zijn ogen steken.

Onthou dat hij je uit elkaar moet proberen te vouwen en daar allebei zijn handen voor nodig heeft, zodat jij dan kunt schoppen of slaan.
Zelfs als het zo ver komt dat hij bovenop je gaat liggen en je benen probeert te spreiden, kun je hem nog steeds zo hard en snel mogelijk een knietje in zijn kruis geven - iets wat soms zelfs tijdens de daad nog lukt! Of je steekt hem alsnog in zijn ogen zodra hij je armen loslaat.

Belangrijk: bij de meeste verkrachtingen is er altijd wel een kort moment waarop je iets kunt doen. Prik hem dan zo hard mogelijk in zijn ogen. Of ram je voet, je knie, je elleboog of je hand in zijn kruis.
Als je er in slaagt om hem ook maar een kleine verwonding toe te brengen waardoor hij even stopt, sla hem dan (voor hij zich herstelt!) zo hard mogelijk in zijn keel, steek met je vingers in zijn ogen, en trap hem in zijn kruis. Herhaal dit zo vaak en zo snel als je kunt, tot hij kronkelt van de pijn en hij je niet meer achterna kan gaan.

Probeer je altijd te blijven realiseren dat je niet bang te hoeft te zijn om hem kwaad te maken: niets doen is zinloos en daar beschadig je alleen jezelf mee. Bestrijd hem zo goed je kunt en weiger om op te geven. En knie in zijn kruis is al genoeg om hem te stoppen!

Terug naar boven