Inleiding
       Liever passief
       Slaan
       Schoppen
       Ontsnappen
       Uit je tasje
       Meer aanvallers
       Verkrachtingen
       Alert leren zijn
       Tot besluit

Uit je tasje

Waar je ook naar toe gaat, en wat je ook aan het doen bent, je hebt altijd wel een wapen bij je.

In het gemiddelde damestasje zitten talloze wapens als autosleutels, pen, potlood, kam, borstel, nagelvijltje, veiligheidsspeld en andere scherpe voorwerpen die bijzonder goede en effectieve wapens vormen.

Dit is de manier waarop je ze het beste kunt gebruiken:
  1. een pen of potlood
  2. een sleutelbos
  3. een zakkam of haarborstel
  4. een paraplu of wandelstok
  5. andere (echte) wapensEen pen of potlood
Dit is een bijzonder effectief wapen met een vernietigend effect op de aanvaller.

Hou de pen vast met je wijsvinger langs de pen, in de richting van de punt. Je kunt de pen nu heel precies op je doelwit mikken, omdat je alleen maar met je vinger hoeft te wijzen.

Mik op zijn ogen, op zijn gezicht, of op zijn keel.
Op zijn oog:

Als hij je probeert vast te pakken, pak je snel je pen en je prikt met je vinger in zijn oog. Je vinger zal buigen, maar de pen zal in zijn oog terecht komen en hij zal weerloos zijn.

Dit is de meest effectieve manier om een pen te gebruiken, waarmee je je aanvaller bijzonder veel schade toebrengt.
Op zijn gezicht of zijn keel:

Je kunt de pen op diverse plaatsen in zijn gezicht steken. Daarbij hebben een steek op het oor, de wang en de keel het meeste effect.

Als je deze met voldoende snelheid en kracht raakt, heeft een pen daar hetzelfde effect als een mes.
In zijn hand:

Als je pols wordt vastgepakt en je jezelf niet los wilt of kunt draaien, pak de pen dan andersom vast, met de punt naar beneden, en steek hem in de hand van je aanvaller.

Hij zal loslaten.
Terug naar boven


Een sleutelbos
Als je 's avonds naar je auto loopt, zorg er dan voor dat je altijd je sleutels in je hand hebt: daardoor kun je niet alleen snel instappen en wegrijden - je kunt jezelf er als het nodig is ook snel en adequaat mee verdedigen.

Met sleutels kun je je aanvaller zowel markeren als onschadelijk maken.

Hou de sleutel zo met je vuist vast dat ongeveer de helft van de sleutel er aan de kant van je duim uitsteekt.
Klem de sleutel nu met je duim vast.

Belangrijk: controleer dat de sleutel stevig vastzit en niet kan bewegen. Want anders kun je jezelf beschadigen.

Nu is je sleutel klaar om tegen je aanvaller gebruikt te worden.
Je kunt hem in zijn gezicht krassen of snijden door de sleutel hard en snel langs zijn gezicht te trekken. Dit is een hele goede manier om je aanvaller te markeren zodat hij later ge´dentificeerd kan worden.

Of je kunt hem met je sleutel in zijn hand snijden als hij je probeert vast te pakken.

Of je kunt hem net als een pen op zijn ogen mikken, maar dan kun je de langste sleutel van je sleutelbos het beste net zo vasthouden als je de pen moest vasthouden: met je wijsvinger langs de sleutel, in de richting van de punt. Maar als je geen tijd hebt om je sleutels anders beet te pakken, lukt het ook prima op de manier waarop je je sleutels al beet had. Je kunt alleen minder goed mikken.
Terug naar boven


Een zakkam of een haarborstel
Ook harde (plastic of metalen) kammen en haarborstels vormen bijzonder effectieve wapens.

De kam: hou de kam met je vuist vast, met je duim aan de rugkant en de tanden naar je vingers toe. Zorg ervoor dat er een stuk uitsteekt.
Nu kan de kam gebruikt worden om in de ogen of het gezicht van je aanvaller te snijden. En als het een puntkam is, kan hij in een oog gestoken worden, net als een pen.

De platte borstel: hou de rug van de borstel vast met de palm van je hand, zodat de (bij voorkeur scherpe, harde) borstelharen naar buiten steken. Sla of stoot de borstel naar de ogen van je aanvaller.
Als de borstel een punt heeft, kan hij net zo gebruikt worden als een pen, maar als hij een dikke steel heeft, kan daar ook mee tegen tanden, maag of kruis gestoten worden.
Terug naar boven


Een paraplu of wandelstok
Deze kunnen zonder op te vallen over straat worden meegenomen en zijn daarom bijzonder geschikt om altijd bij je te hebben. Mik op zijn kruis, zijn maag, of zijn hoofd.

In zijn kruis:

Steek de paraplu rechtstreeks in zijn kruis, of zwaai hem als een golfclub tussen zijn benen omhoog.
In zijn maag:

Hou de paraplu met twee handen vast en stoot je aanvaller heel hard en snel in zijn maag.
Als de paraplu een kleine punt heeft, kun je hem zelfs doorsteken, maar ook als dat niet gebeurt zal hij even zonder lucht komen te zitten.

Je kunt hem ook in zijn ribben stoten.
Op zijn hoofd:

Zwaai de paraplu niet tegen zijn hoofd aan. Zo'n slag is veel te gemakkelijk af te weren, waardoor je zelfs ontwapend kunt worden.

Je kunt beter steken: steek met de punt naar zijn ogen of naar zijn mond.

Of, als je een paraplu of wandelstok met een handvat hebt, trek met het handvat zijn hoofd naar je toe zodat je hem een kniestoot kunt geven.
Terug naar boven


Andere (echte) wapens
Zoals al eerder werd aangegeven: als hij een mes of pistool heeft is het verstandiger om jezelf NIET (al dan niet gewapend) te verdedigen, behalve als je er zeker van bent dat hij je toch zal vermoorden, want dan heb je niets te verliezen. Om dezelfde reden is het onverstandig om zelf een "echt" wapen te hanteren. Het is wettelijk niet toegestaan en kan bovendien door hem tegen jou gebruikt worden.

Als middelen als pepperspray en traangas in Nederland zouden zijn toegestaan, zou dat een overweging waard zijn. Als je zo'n spuitbus in Amerika zou willen kopen (daar zijn ze namelijk WEL toegestaan - zie bijvoorbeeld de artikelen op deze site), komt je dat door de verzendkosten toch al snel op zo'n 20 Euro te staan. Maar zoals ik al aangaf is dat in Nederland jammer genoeg niet toegestaan.

Terug naar boven