Inleiding
       Liever passief
       Slaan
       Schoppen
       Ontsnappen
       Uit je tasje
       Meer aanvallers
       Verkrachtingen
       Alert leren zijn
       Tot besluit

Slaan

Je kunt op verschillende manieren slaan:
  1. met de handpalm
  2. met de zijkant van je hand
  3. met de elleboog
  4. in of naar zijn ogen


Met je handpalm slaan
Hou je arm recht en zet je elleboog op slot (dan kun je harder slaan dan met een gebogen elleboog). Buig de pols recht naar achteren en buig de vingers iets. De onderkant van de handpalm vormt het gebied waarmee geslagen wordt.

Ook al gebruik ik het woord "slaan": in feite wordt de slag gevormd door de onverzettelijkheid van je arm (doordat je je elleboog op slot hebt staan) in combinatie met (1) de snelheid waarmee je op je aanvaller toestapt en (2) de snelheid waarmee je met je heupen met je "slag" meedraait. Probeer het maar een paar keer: je voelt het vanzelf wanneer je deze slag goed uitvoert.

Met deze slag mik je op zijn gezicht, op zijn middenrif, of op zijn kruis.
In zijn gezicht:

Als je aanvaller je probeert te grijpen, stap je met je rechtervoet naar voren.

Breng je hand dan snel omhoog, gebruik zoveel mogelijk kracht, en mep je open palm tegen de neus van je aanvaller.

N.B. Je moet dit echt zelf proberen om te begrijpen hoe snel, hoe onverwacht en hoe hard je op deze manier kunt slaan!

Als je dit op de juiste manier doet, kun je je aanvaller een gebroken neus en wat losse tanden bezorgen. Als je bovendien met je vingers in zijn ogen weet te prikken, is het effect nog vernietigender.
In zijn middenrif:

Hier zit de solar plexus, vlak onder zijn ribbenkast. Als je aanvaller een overhemd aanheeft, is dit ongeveer ter hoogte van de derde knoop van boven.

Als hij je probeert te pakken, stap je met je rechtervoet naar voren terwijl je hem met een stijve arm recht in zijn solar plexus slaat.

Als deze klap met voldoende kracht wordt uitgevoerd, zal hij geen lucht meer krijgen en op de grond vallen, waardoor je kunt ontsnappen.
In zijn kruis:

Als je aanvaller je al heeft vastgepakt, heb je vaak niet meer genoeg ruimte om naar het gezicht of het middenrif te kunnen slaan.

Zwaai in dat geval je arm langs je lichaam, versterk deze zwaai door je heupen iets naar voren te draaien, en mep hem rechtstreeks in zijn kruis.

Voer deze klap bij voorkeur uit met je vingers naar beneden, want daarmee maak je het oppervlakte waarmee je je aanvaller raakt groter. Als je deze klap goed uitvoert, zelfs met niet al teveel kracht, zal je aanvaller op de grond vallen, waardoor je kunt ontsnappen.
Terug naar boven


Met de zijkant van je hand slaan
Hou je vingers strak tegen elkaar aan, vouw je duim en hou je pols zo recht mogelijk.

Het "slaan" is hierbij een hakbeweging: de slag wordt gevormd door eerst je hele arm in de richting van je doel te bewegen en daarna met de onderarm een zwiep na te geven. Ook bij deze slag kun je extra kracht aanbrengen door met je lichaam of je heupen me de beweging mee te draaien.

Met deze slag mik je op zijn hals of op zijn nek.
In zijn hals:

Je mikt op de adamsappel, een doelwit dat met weinig kracht al behoorlijk beschadigd kan worden.

Als je aanvaller je van opzij probeert te pakken, zwaai je arm dan snel en hard omhoog, en mik met de zijkant van je hand naar het midden van zijn keel.

Let op: de adamsappel is een dodelijk doelwit. Als je hem daar hard genoeg raakt, zal hij kunnen overlijden als hij niet snel medische zorg krijgt. Dus misschien toch even de politie bellen nadat je bent weggerend.
In zijn nek:

Om hem in zijn nek te kunnen slaan, moet je eerst zo hard mogelijke rukken aan het haar van je aanvaller geven om hem voorover te laten buigen.
Zodra hij voorover buigt (hij zal wel moeten, als je ECHT hard aan zijn haar trekt), zwaai je je arm omhoog om hem in zijn nek te kunnen hakken.

Als deze klap met voldoende kracht wordt uitgevoerd, kun je gemakkelijk zijn wervelkolom ontwrichten. Je kunt zelfs zijn nek breken op deze manier.
Terug naar boven


Met je elleboog slaan
Je elleboog is een geducht wapen: er is geen gedeelte van je lichaam waar je zo hard mee kunt slaan zonder jezelf pijn te doen. Daarnaast is je elleboog heel flexibel: oefen er maar eens mee, want je kunt je elleboog niet alleen naar achteren stoten, je kunt er ook mee naar opzij slaan of zelf recht vooruit.
Door je heupen iets mee te bewegen voeg je kracht aan de slag of stoot toe.

Naar achteren:

Als je van achteren vastgegrepen wordt, zwaai je elleboog dan zo hard mogelijk langs je zij naar achteren.

Probeer de punt van je elleboog in zijn ribben, zijn maag, of zijn kruis terecht te laten komen.

Let op: snelheid is direct gerelateerd aan kracht, dus hoe sneller je je elleboog zwaait, hoe harder de klap zal aankomen.
Gebruik dus altijd alle kracht en snelheid die je hebt.

In alle gevallen breng je behoorlijk wat schade toe, waardoor je voldoende tijd hebt om weg te komen.
Naar opzij:

Als hij je van opzij probeert vast te pakken, zwaai je elleboog dan gewoon opzij en iets naar achteren.

Mik daarbij op zijn gezicht of op zijn middenrif.
Naar voren:

Als je aanvaller zijn armen om je lichaam probeert te slaan, doe dan een stap naar voren en zwaai je elleboog omhoog in zijn gezicht.

Je kunt je elleboog op zijn neus mikken, op zijn tanden, of tussen zijn ogen.

Je kunt je elleboog zelfs naar voren toe in zijn maag slaan, of in zijn ribben als hij iets zijdelings inkomt. Ook dan zal hij dubbelslaan, waardoor je kunt ontsnappen.
Terug naar boven


In of naar zijn ogen slaan
Er zijn twee goede manieren om iemand in zijn ogen te raken: met je vingers en met je duim. Als je je vingers gebruikt, moet je je vingers iets buigen. Zodra je vingers zijn ogen raken, moet je eerst zijn oogleden naar beneden trekken en daarna je vingers strekken, waardoor je zijn ogen uit hun kassen drukt. Als je je duim gebruikt, hou je je hand aan de zijkant van zijn hoofd, waardoor je de duim als haak kunt gebruiken om zijn oog uit zijn kas te drukken.
Opmerking: deze technieken komen misschien gruwelijk en afschuwwekkend op je over omdat je zelf bepaalde ethische en morele normen hebt. Vergeet niet, vergeet NOOIT, dat een verkrachter geen ethische en morele normen heeft. Jouw gezin zal hem een zorg zijn. Zoals het hem ook een zorg zal zijn of hij je bloedend, met gebroken ribben of zelfs stervend op straat laat liggen. Je hebt het recht om jezelf te verdedigen en met deze technieken zorg je ervoor dat hij zijn gruwelijke plannen niet kan uitvoeren.

Met je vingers:

Als je aanvaller je probeert vast te pakken, mik dan zo hard als je kan op zijn ogen, met je hand omhoog en je vingers gespreid.

Zodra je vingers zijn ogen raken moet je proberen je vingers te strekken, waardoor zijn ogen uit hun kassen kunnen komen.

Let op: dit werkt alleen als het met voldoende kracht wordt uitgevoerd - het werkt niet als je het te timide doet. Gebruik deze techniek dus alleen in extreme noodgevallen en dan met alle kracht die je hebt.
Met je duim:

Als je maar bij één oog in de buurt kunt komen, omdat hij je al vast heeft of zo, sla hem dan tegen de zijkant van zijn hoofd.

Op het moment dat je hem raakt, kun je je duim in de hoek van zijn oog prikken.

Als je hard doorduwt, kan het oog er zelfs uitgeduwd worden.
Terug naar boven