Inleiding
       Liever passief
       Slaan
       Schoppen
       Ontsnappen
       Uit je tasje
       Meer aanvallers
       Verkrachtingen
       Alert leren zijn
       Tot besluit

Inleiding

Elk jaar worden letterlijk honderden vrouwen op straat aangevallen. Sommigen worden beroofd, sommigen in elkaar geslagen, sommigen verkracht en sommigen zelfs vermoord. Bijna al deze vrouwen hebben één ding gemeen: ze weten niet hoe ze zichzelf moeten verdedigen. Als ze iets van zelfverdediging hadden afgeweten, zouden de meeste van deze vrouwen niet hulpeloos zijn geweest toen ze aangevallen werden. Dan zouden ze misschien niet verkracht zijn, of vermoord. Met de eenvoudige maar uiterst effectieve technieken uit dit e-book hadden ze in ieder geval meer kans gehad.

Dit e-book behandelt alleen zelfverdedigingstechnieken die in de praktijk hebben bewezen effectief te zijn. Als je vandaag begint met iedere dag één les goed te bestuderen, heb je over precies een week voldoende geleerd om jezelf in een noodsituatie afdoend en definitief te kunnen verdedigen.

De behandelde technieken stoppen een aanvaller, ongeacht hoe groot hij is. Met de minder schade toebrengende technieken maak je hem alleen tijdelijk even hulpeloos, zodat je voldoende tijd hebt om weg te rennen. Veel technieken uit dit e-book brengen de aanvaller echter ernstige schade toe - zoveel schade, dat hij niet langer in staat is om je nog iets te doen. Dus hij zal je niet nog meer pijn doen, want dat kan hij niet meer.
Denk er om dat je niet bang te hoeft te zijn om hem kwaad te maken: niets doen is zinloos en daar beschadig je alleen jezelf mee. Bestrijd hem zo goed je kunt en weiger om op te geven. Je hoeft maar één keer raak te slaan of te schoppen om hem te stoppen!
De vrouw op de foto's heeft nog nooit van haar leven iets aan zelfverdediging gedaan. Op een aantal foto's is dat ook duidelijk te zien (bovendien kon ze op enkele foto's haar lachen niet houden). We hebben er voor gekozen om dergelijke foto's gewoon in deze cursus op te nemen, omdat daar duidelijk uit blijkt dat het er bij deze technieken niet om gaat dat alles met uiterste precisie wordt uitgevoerd. Het gaat er om DAT ze worden uitgevoerd. En dan zal blijken dat het gevaar na die ene keer raak slaan of schoppen echt op een verbluffend gemakkelijke manier bezworen werd.

Nog één laatste opmerking: vrouwen aarzelen vaak om iemand pijn te doen. Het aanvallen en mogelijk verkrachten van een vrouw is echter een ernstige, verachtelijke misdaad, die zo krachtig en effectief mogelijk bestreden moet worden. Als voldoende vrouwen dit e-book lezen en de erin behandelde technieken gaan gebruiken, komen meer en meer aanvallers er hopelijk achter dat vrouwen geen gemakkelijk slachtoffer vormen en zichzelf wel degelijk kunnen verdedigen.

Het e-book is onderverdeeld in tien hoofdstukken:
  1. Deze inleiding
  2. Liever passief: als je (nog) niet wilt schoppen of slaan
  3. Slaan: verschillende manieren om te slaan
  4. Schoppen: verschillende manieren om te schoppen
  5. Ontsnappen: hoe je altijd los kunt komen
  6. Uit je tasje: wapens die je altijd bij je hebt
  7. Meer aanvallers: als ze met meer zijn
  8. Verkrachtingen: het is nooit te laat om te vechten
  9. Alert leren zijn: hoe je angst kunt voorkomen
  10. Tot besluit
Terug naar boven